2331026668 6986892630, 6945400063 Πατρίδα Ημαθίας, Βέροια 59100 marantidouwines@gmail.com
hero image
 
 
 
Η ιστορία μας

 

Η αμπελοοινική παράδοση της οικογένειας Μαραντίδη ξεκινά αρκετές δεκαετίες πριν. Εμπνευστής και δημιουργός της είναι ο Γεώργιος Μαραντίδης. Ξεκίνησε να δουλεύει αρχικά ως εργαζόμενος στην Ι. Μπουτάρη και συνέχισε με οινολογικές σπουδές στην Βουργουνδία. Τελειώνοντας τες, το 1987, εξακολούθησε να εργάζεται στην ίδια εταιρία, πλέον ως Τεχνικός Οινολογίας.

Μ’ αυτή του την ιδιότητα ταξίδεψε και γνώρισε την Ελλάδα, οινοποιώντας σε Σαντορίνη, Κρήτη, Νεμέα, Αττική, Γουμένισσα και Νάουσα. Η αγάπη του για το σταφύλι και το κρασί ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία του δικού του οινοποιείου, στην Πατρίδα Ημαθίας. Αυτή η πορεία συνεχίζεται με την διαδοχή του από τις κόρες του, Ελένη και Φωτεινή, οι οποίες σπούδασαν οινολογία, με σκοπό τη διατήρηση και συνέχιση του οινοποιείου Μαραντίδη.

 
 
 
 
Το οινοποιείο μας
Πατρίδα Ημαθίας, Βέροια


Το οινοποιείο μας καλλιεργεί περίπου 40 στρέμματα αμπελώνα, που εκτείνονται διάσπαρτα στις περιοχές των χωριών Πατρίδας και Τριλόφου. Η μικρή έκταση των αμπελοτεμαχίων μάς επιτρέπει να έχουμε το καλύτερο οινικό αποτέλεσμα. Επίσης, το ηπειρωτικό κλίμα της περιοχής, με ξηρό και θερμό καλοκαίρι και υγρό και ψυχρό χειμώνα, επιτρέπει την ανάπτυξη των ιδανικών συνθηκών για την καλή ποιότητα των σταφυλιών μας και ακολούθως των κρασιών μας.

Η παραγωγή μας, ανάλογα τη χρονιά, δε ξεπερνά τα 200 εκατόλιτρα κόκκινου και λευκού κρασιού. Για την παραγωγή τους καλλιεργούμε ποικιλίες όπως Ξινόμαυρο, Merlot, Mαυρούδι, Μαλβάζια Αρωματική και Ροδίτη.

 
 
 
 
 
 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας
για οποιαδήποτε απορία σχετική με τα προϊόντα μας
ή επισκεφτείτε τους αμπελώνες και το οινοποιείο μας ώστε να πάρετε μια γεύση
και να ταξιδέψετε μέσα από τις οινικές μας δημιουργίες.